E2h

Mistä tietää, jos tarvitset tähystys

Endoskopia

Endoskopia, joka tarkoittaa kirjaimellisesti nähdä sisälle, on lääketieteellinen toimenpide, joka käyttää pieni kaukoputki-nimellä endoskoopin-kurkistaa sisälle sisäelimiin ei normaalisti pääse muiden kuvanmuodostuslaitteiden. Endoskopia käytetään usein silloin, kun poikkeavuuksia kehon sisällä ovat liian kovia saavutetaan X-Ray tai ultraäänellä. Se on menettely, käytetään usein havaitsemaan vakavuuden ja laajentaa komplikaatioiden kehossa, ja sitä käytetään useissa eri tapauksissa. Kun lääkäri tai asiantuntija tarvitsee lisätietoa kunnossa läsnä elimistössä, hän voi suositella tähystykseen. Joitakin yleisiä syitä on endoskopia ovat:

  1. Haavauma. Haavaumia esiintyy usein vuoraukseen vatsassa, joten normaali kuvantamisjärjestelmät ei tunnista sitä. Haavoja voidaan havaita endoskopialla työntämällä putki alas ruokatorveen aina vatsaan. Lääkärit saavat täyden näkymän haava ja syvällisemmin laajuus kunnossa.
  2. Ruoansulatuskanavan. Kasvaimia vuori paksusuolen tai epämuodostumia ruoansulatuskanavan voidaan nähdä käyttäen endoskoopin.
  3. Hengitysteiden. Nenä on vaikea päästä alueelle, jossa normaalin katselun mekanismeja voi olla vaikea päästä. Endoskoopilla n ohut ja joustava putki, infektiot, nenän ja ylähengitysteiden alueella voidaan nyt havaita.
  4. Virtsateiden. Virtsatietulehdus on hyvin yleinen sairaus, mutta ei usein diagnosoitu. Lääkärit voivat tuottaa viilto iholla lähellä virtsateiden ja aseta endoskooppi saada kattavan kuvan urinaalin kanavan. Tämä on myös hyödyllinen ihmisille esiintyneen merkkejä virtsarakon syöpä.
  5. Naisen sukuelimiin. Gynecologists voi myös käyttää endoskoopin koetin naisen kohdunkaula kohtu tai munanjohtimen aikana check-up. Naiset, jotka ovat saattaneet sopimuksen sukupuolitautien sairaus tai kohdunkaulan syöpä voi myös tähystykseen.
  6. Normaalisti suljettu kehon onteloita. Endoscopy voidaan tarvita myös ihmisiä, joiden edellytykset olemassa kehon onteloissa ei normaalisti tavoitettavissa kuvantamislaitteet tai yleensä suljettuna. Tämä voi sisältää vatsan tai lantion pesillä, sisätilojen mitään yhteistä tai elinten rinnassa.
  7. Raskauden aikana. Korkean riskin raskaudet voivat myös tähystykseen, koska ne ovat vaikeampi analysoida normaalin keinoin, kuten ultraääni. Joissakin tapauksissa endoskopia käytetään myös tutkia sikiön sisällä äitinsä kohdussa.
  8. Käsi leikkaus. Joissakin tapauksissa, kuten silloin, kun henkilö kokee rannekanavaoireyhtymän tai kiristämällä / sotkeutumisen ja hermoja ranteen alueeseen, endoskopia voidaan vaatia vapauttaa hermoja ja poistaa oireyhtymä.

Mistä tietää, jos tarvitset tähystys. Normaalisti suljettu kehon onteloita.
Mistä tietää, jos tarvitset tähystys. Normaalisti suljettu kehon onteloita.

Koska tekniikka parantaa päivä päivältä enemmän ja enemmän kehittyneempiä laitteita käytetään parantamaan lääkärintoimen harjoittamisesta. Endoskopia on hyödyllinen menettely ja on säästänyt paljon ihmisten elämää viime vuosina sitä on käytetty sairaaloissa. Lääkäri, joka päättää, jos tarvitse suorittaa menettelyn, ja älä huoli niin paljon, koska hän tulee suunnata sinulle miten se tehdään, askel-askeleelta. Kuka tietää? Se voi vain pelastaa henkesi.