E2h

Miten hoitoon keuhkolaajentuma

Emfyseema on keuhkosairaus, joka rajoittaa kyky keuhkot vapauttavat ilmaa. Keuhkoputkia, keuhkot ovat vaurioituneet, ja näin ollen keuhkot menettävät elastisuutensa. Keuhkorakkuloihin älä tyhjennä täysin ja on vaikea karkottaa ilmassa. "Vanhoja" ilma jää loukkuun keuhkorakkuloihin, joten se on myös vaikea säilyttää "uudet" ilmaa niihin. Siten tärkein oire emfyseema on hengitysvaikeuksia, joskus jopa levossa. Emfyseema yleensä suunnattu yli 50-vuotiaita, ja on usein mukana toisen keuhkojen sairaus, krooninen keuhkoputkentulehdus, jolloin kudosten ja hengitysteiden, keuhkojen ovat tulehtuneet.

Niistä kuuluisia henkilöitä, jotka kärsivät emfyseema ovat Ava Gardner, Spencer Tracy, Leonard Bernstein, Dean Martin, Johnny Carson, Ike Turner ja Amy Winehouse.

Ei ole pysyvää parannuskeinoa emfyseema

Miten hoitoon keuhkolaajentuma. Ei ole pysyvää parannuskeinoa emfyseema.
Miten hoitoon keuhkolaajentuma. Ei ole pysyvää parannuskeinoa emfyseema.

Ei ole pysyvää parannuskeinoa emfyseema. Jos potilas on tupakoitsija, hän on välittömästi kehotetaan lopettamaan tupakointi. Lääkitys, henkilöitä, joilla on puute alfa-1-antitrypsiini-entsyymin annetaan alfa-1-inhibiittorin, niin että keuhkokudoksesta ei tuhota enempää.

Potilaat, joilla emfyseema on vaikeuksia heitto ilmaan

Potilaat, joilla on emfyseema on vaikeuksia heitto-ilmaa, niin että tunne hengenahdistus on hyvin vaikea saada. Niiden hengitys muuttuu uurastanut. Nopea hengitys kun on hengästynyt on erittäin vaikea yksi emfyseema, koska se vie enemmän aikaa karkottaa kaikki "käytetty" ilma. Näin koulutus hengitys tapahtuu näille potilaille. Yleensä potilaat opetetaan hengittää nopeasti ja pidentää uloshengityksen ilman. Yleensä hengitettynä annetaan lasken kaksi lyöntiä, kun taas uloshengitys annetaan laskea kuuden lyöntiä. Potilaita opetetaan kapea tai käsilaukussa niiden huulilla, kun uloshengitys niin että tämä prosessi on pidempi. Sitten seuraava hengitettynä tässä tapauksessa on tehty suuremmaksi, niin että menetetään ilma edellisen pitkän uloshengitystä vaihtaa välittömästi.

Kun potilas hallitsee hengitys harjoituksia, ne ovat myös suositeltavaa harjoittaa jonkinlaista valoa kohtalainen liikunta jotta auttaa pitämään kehonsa kunnossa. Heikkeni kehon johtuu tehottomasta käytöstä hapen mitä lääkärit haluaisivat välttää tässä tapauksessa.

Jos hengitysteihin potilaan on todella tiukka

Potilaat, joilla emfyseema on vaikeuksia heitto ilmaan. Jos hengitysteihin potilaan on todella tiukka.
Potilaat, joilla emfyseema on vaikeuksia heitto ilmaan. Jos hengitysteihin potilaan on todella tiukka.

Jos hengitysteihin potilaan on todella tiukka, niin lääkitys keuhkoputkia on määrätty heille. Beeta2-antagonistit ovat määrätty, ja ne ovat yleensä lyhytkestoisia lääkkeet (Ventolin, Bricanyl ja vastaavat). Niitä käytetään instant helpotus on välittömästi tarpeen. Äskettäin pitkävaikutteisen lääkkeitä on otettu käyttöön voidakseen käsitellä tai estää akuutti hyökkäyksiä. Antikolinerginen lääke, toisaalta, on vaikutus rentouttava keuhkoputkien lihaksia.

Viimeisenä keinona

Viimeisenä keinona, keuhkojen alennus leikkaus suoritetaan siten, että epäterveellinen osa keuhkojen leikataan pois, jolloin terveellisempää keuhkojen kudosta kasvaa ja laajentua. Toisessa ääripäässä keuhkojen leikkaus on keuhkojen siirto. Tämä leikkaus on monimutkaisempi, ja näin ollen päätös tehdään keuhkojen siirto on arvioitava huolellisesti. Näin ehkä paras ennaltaehkäisevä toimenpide olisi neuvoa tupakoitsijoita lopettamaan tupakointi välittömästi.