E2h

Miten hoitoon kylkiluun murtuma

Kylkiluut elintärkeä tehtävä kehon

Kylkiluut elintärkeä tehtävä kehon, erityisesti suojella sisäelimiin ja vakauden säilyttämiseksi samalla lihaksia käytetään hengitys sopimusta ja laajentaa. Määritellään tauko tai crack jossakin rintakehän luut, kylkiluun murtuma johtuu usein suoraan isku rintaan. Se voi myös saada aikaan voimakkaita yskimistä ja voi ilmetä ihmisillä, joilla luun sairauksien kuten osteoporoosin tai syöpää, joka heikentää luita.

Hoito kylkiluun murtumien yleensä merkitsee hallinta kipua varominen komplikaatioiden odottaessaan murtuma parantua. Tässä ovat tapoja käsitellä murtunut kylkiluu:

Miten hoitoon kylkiluun murtuma. Monitorin komplikaatioita.
Miten hoitoon kylkiluun murtuma. Monitorin komplikaatioita.

  • Tukea kylkiluut. Käytä side luoda joustava wrap, joka on riittävän pitkä kattamaan midsection potilaan rintakehän ja selkärangan. Näin tuetaan kylkiluut ja vähentää kipua rajoittamalla liikkumista. Rib tuki tuotteet ovat myös kaupallisesti saatavilla. Varmista kuitenkin, ei kääri koko rinnassa, koska tämä voi vaikuttaa hengitys. Pidä silmällä potilaan hengitys tarkistaa, jos side tai kuminauha kääri täytyy säätää.
  • Hallitse kipua. Joustinta murtumat yleensä paranevat hitaasti, joskus kun neljä-kuusiviikko. Kivun hallinta on näin ollen tärkeää, odottaessaan murtuma parantua. Putting jään vahinkoa yleensä auttaa kun yhdessä steroideihin kuulumattomien tulehduskipulääkkeiden nopeaan kivun lievitykseen. Istumaan sängyssä myös yleensä auttaa helpottaa kipua.
  • Vähennä liikuntaa. Potilaat joilla on diagnosoitu murtuneen kylkiluun tyypillisesti kehotetaan rajoittamaan liikuntaa vähintään 24-48 tunnin kuluttua vamman. Lepo, rentoutuminen, ja rajoitettu liikkuvuus - nämä kolme R: n ovat elintärkeitä tällä hetkellä, varsinkin kun edes kevyin rinnassa liikkeet, kuten hengitys voi olla tuskallista.
  • Monitorin komplikaatioita. Muista, että murtuneen kylkiluun voi aiheuttaa vakavia komplikaatioita, joten potilaan tulee ottaa huolella mitä hän tekee. Se on aivan yhtä tärkeää tarkkaan mahdollisia merkkejä komplikaatioita tuomat vahinkoa. Henkilö murtunut kylkiluu, onko vahinko mielletään yksinkertaista tai vakavia, olisi saatettava heti sairaalaan oikean diagnoosin ja asianmukaista tietoa komplikaatioista varoa.
  • Pidä keuhkot terve. Pidä keuhkot terveenä on myös osa toipumassa rikki kylkiluu vahinkoa. Potilaiden pitäisi viettää aikaa harjoitella syvä hengitys säännöllisesti. Jotkut lääkärit ehdottavat käyttämällä välinettä nimeltä kannustin spirometria mitata kapasiteettia keuhkojen ja arvioida saannon keuhkoihin samalla murtuneen kylkiluun paranee.


Vaikka yleensä pidetään pieniä vammoja

Vaikka yleensä pidetään pieniä vammoja, kylkiluun murtumat voivat olla todella kivulias ja jos ei valvota ja hoideta asianmukaisesti, saattaa aiheuttaa vakavia komplikaatioita. Siksi on tärkeää, että loukkaantunut henkilö ymmärtää täysin, mitä hän tuntee, joka perustuu mekanismi vahingon tietää tapahtunut tiettyjä oireita edellyttää vierailun takaisin lääkäriin. Ylläpitää terveellistä ruokavaliota runsaasti proteiineja ja mineraaleja, kuten kalsiumia, piitä, ja magnesium, osoittautuu myös hyödyllinen edistämään paranemista.