E2h

Miten käsitellä hammaslääketieteelliset hätätilanteet

Vinkkejä mitä tehdä kotona ennen hammaslääkäri

Dental hätätilanteissa, kuten kaikissa hätätilanteissa, tulevat ennalta ilmoittamatta ja voi aiheuttaa paljon tuskaa ja vaivaa. Joskus apu ei sisällä välitöntä ulottuvilla. Kuten sanotaan, "Ennakkovaroitus varmistaa tulviin." Nämä vinkit on tarkoitus auttaa sinua tietää, mitä tehdä kotona ennen kuin voit kuulla teidän hammaslääkäri.

 1. Pain: Etsi sivuston kipua.
  • Tooth. Jos on ontelo, voit hakea kynsi öljyä pelletti siinä.
  • Ikenet. Se on turvallista käyttää purukumia maalin.

  Särkylääke kuten Brufen voidaan yleensä toteuttaa. Kun raskaana, vain parasetamolia voidaan ottaa hätätilanteessa (at pienintä tehokasta annosta ja mahdollisimman nopeasti). Kysy hammaslääkäri mahdollisimman pian. Älä käytä over-the-counter lääkkeitä apteekista. Kotiin korjaustoimenpiteitä voi auttaa, mutta ei ole hoitoa. Helpotusta kipu ei tarkoita, että sinun pitäisi viivyttää hoidon.

  Miten käsitellä hammaslääketieteelliset hätätilanteet. Vinkkejä mitä tehdä kotona ennen hammaslääkäri.
  Miten käsitellä hammaslääketieteelliset hätätilanteet. Vinkkejä mitä tehdä kotona ennen hammaslääkäri.

 2. Turvotus: Turvotus voi olla suun ulkopuolisia tai sisäisiä suun. Älä koskaan laita kuumaa pakkaa päälle extra-suun tai kasvojen hampaiden turvotusta. Lämpö voivat levittää tartuntaa muihin tiloihin kasvojen alueella, joka, jos ei hoideta ajoissa, voi johtaa Ludwigin angiina, tyypin cellullitis ja lattia suun kielen alle (joka on hengenvaarallinen). Hot suolaliuos kurlausvedet ovat asianmukaisia ​​ja kylmä pakkaa voidaan antaa myös turvallisesti.
 3. Fracture:
  • Tooth. Consult hammaslääkäri välittömästi. Jos alaikäinen, täyttö voidaan tehdä. Jos suuret, Lastoitus tai juurihoito voidaan tarvita.
  • Jaw. Tee tukeva side ja ota hammaslääkäri erikoistunut suukirurgia välittömästi.
 4. Ortodonttinen: Jos lanka katkeaa, sovelletaan purukumin päälle niin, että se ei heikennä kumia. Jos kiinnike on rikki, ota se pois. Ota yhteyttä oikomishoidon niin pian kuin mahdollista.
 5. Avulsion: Jos hammas tulee ulos kokonaan, nosta se varovasti kruunu puolelta koskematta root, koska root kuidut voivat vaurioitua. Älä pese sitä. Laita se maidon. Jos se ei ole likainen, se voidaan laittaa potilaan suuhun. Jos potilas on lapsi, niin laita se suuhun vanhemman. Hammas voidaan istuttaa uudelleen kantaan 30 minuutin kuluessa tai kosteissa olosuhteissa, 2 tunnin kuluessa. Joten ota hammaslääkäriin välittömästi uudelleen istuttamista ja avulsed hampaan.
 6. Yliherkkyys: Yliherkkyys johtuu pääasiassa dentiiniin altistumisesta. Syyt: Yliherkkyys voi johtua innokkaat harjausta, väärä harjaus tekniikkaa (mikä haketus pois emali), ja liiallinen saanti happamien ruokavalio (juomat, sitrushedelmät jne.). Nämä liuottavat hammaskiillettä vähitellen paljastaen taustalla dentiini (joka on herkkä). Korjaus: Vältä edellä mainittuja ärsyttäviä, sovelletaan tautiherkkyyden hammastahnoja, ja ota yhteys hammaslääkäriin.

Säilyttää hyvä suuhygienia, käytä mouthguards urheilusuorituksen aikana, väärinkäytön välttämiseksi hampaita (kuten käyttämällä niitä pähkinänsärkijä tai pullonavaajia), ja käytä pehmeää hammasharjaa oikein harjaa hampaat.

jasmin Nanda