E2h

Miten lukea CBCD verikokeissa

Yksi tapa, jolla lääkärit määrittää tartuntojen esiintymistä kehon kautta täydellinen verenkuva, yleisemmin kutsutaan CBC. Se on hyvin yleinen tyyppi testi, joka on usein mukana henkilön vuosittainen fyysinen tarkastus. CBC testi tarkistaa kolmenlaisia ​​soluja jotka kiertävät veressä: punasolujen tai punasolujen, valkosolujen tai leukosyyttien ja verihiutaleiden tai trombosyyttien. Arvot, jotka ovat poikkeuksellisen alhainen tai korkea voivat useimmissa tapauksissa osoittavat, että läsnä on infektio tai muita sairauksia.

Miten lukea CBCD verikokeissa. Neutrofiilit.
Miten lukea CBCD verikokeissa. Neutrofiilit.

CBCD

CBC verikoe kanssa Differential tai CBCD verikoe on testi, joka keskittyy valkosoluja. Se on viisi osa.

  • Neutrofiilien granulosyyttien - voi viitata joko bakteeri-infektio tai akuutti virusinfektio; yleisempää WBC tyyppi aikuisilla
  • Lymfosyytit - indikaattori virusinfektioiden kuten vihurirokko, tuhkarokko ja vesirokko, lymfaattinen leukemia tai joissakin, hiv-tartuntojen; yleisempää WBC kirjoita alle 8-vuotiaat
  • Monosyytit - voi mahdollisesti osoittaa monocytic leukemia, Rocky Mountain spotted kuume, malaria, tuberkuloosi, alueellinen suolitulehdus, krooninen haavainen koliitti ja joidenkin bakteeri-infektiot
  • Eosinofiilien granulosyyttien - astma, allergiset reaktiot ja loistaudit infektioita sulkea pois testaamalla tällä WBC osa
  • Basofiilien granulosyytit - voi viitata liittyviin ehtoihin luuytimen kuten lymfooma tai leukemia

Valkosolut ovat kehon henkivartijat. Lymfosyyttejä.
Valkosolut ovat kehon henkivartijat. Lymfosyyttejä.

Lukeminen CBCD tulos

  1. Neutrofiilit. Nämä ovat kehon tärkein puolustajia vastaan ​​infektioita ja antigeenejä. Aikuisille normaalin neutrofiilien on välillä 48-73 prosenttia. 60,5% on optimaalisella tasolla. Kohoavat yli 73 voi olla merkki infektio. Alemmat tasot 48 voi osoittaa, että immuunijärjestelmä on uhattuna. Lapsille, normaalialueella on 30 - 60 prosenttia optimaalisen lukema 45%.
  2. Lymfosyyttejä. Tämä osa valkosolujen puolustaa elimistöä vastaan ​​virusinfektioita. Tavanomainen vaihteluväli 18-48 prosenttia. 33% on ihanteellinen määrä. Lapsille, 25 - 50% on normaalia, 37,5% on optimaalinen. Korkea viittaavat aktiivisen virusinfektio.
  3. Monosyytit. Nämä ovat suurimmat soluja löytyy verenkiertoon. Pidetään kehon toinen puolustuslinja, määrä määrittää yleisen tason kehon vastustuskykyä. 4,5% on optimaalinen 0-9% välillä. Tulokset yli 9% voi ilmoittaa kudokseen toimintahäiriö. Leukemia, ja lymfooma ovat kolme näiden sairauksien merkittävä kudosta esiintyy toimintahäiriöitä.
  4. Eosinofiilit. Loiset ja useimmat muut infektiot on kohdistettu eosinofiilit. 0-5% pidetään normaalin aikuisen välillä 2,5% on optimaalinen käsittelyssä. Laskee yli 5 prosenttipiste yleensä osoittavat allergisia reaktioita. Toisaalta, alhainen eivät yleensä ole ongelma.
  5. Basofiilit. Alhainen basofiilien pidetään tyypillisiä, ja normaalin aikuisen-alue on 0-2%. 1% pidetään optimaalisena. Yli 2% saattaa olla syy lisäarviointia. Basofiilien laskee käytetään tunnistamaan kehon vastustuskykyä allergioita.

Valkosolut ovat kehon henkivartijat

Valkosolut ovat kehon henkivartijat. He työskentelevät väsymättä puolustautua aiheuttama infektio vieraita organismeja. CBCD testi selvittää valkosolut ovat menestyksekkäästi työtään tai häviämässä sodan viruksia ja bakteereja. Jos näet epäsuotuisista tuloksista omassa CBCD testissä, älä hermostu vielä. Jotta tarkka tulkinta teidän CBCD testin, ota yhteys lääkäriin. Hän voi kertoa mitä on tekeillä elimistössä. Lääkäri antaa sinulle tarvittavat hoitovaihtoehtoja tai vaatia enemmän testejä jatkoarviointiin.