E2h

Miten tunnistaa eturauhassyövän oireita

Eturauhassyöpä on taudin aiheuttama pahanlaatuinen tai metastaattinen kasvain, joka alkaa ulkopuolelta eturauhasen ja voi levitä muihin elimissä. Nopeammin eturauhasen syöpä havaitaan ja hoidetaan, sitä paremmat mahdollisuudet selviytyä annetaan potilaalle. Alla on lääketieteellinen tapoja, miten eturauhasen syöpä voidaan havaita:

 1. Heti miehen täyttäessä 40, hän aloittaa vierailemalla hänen urologi eturauhassyövän seulontaan. Tämä on tärkeä askel, vaikka hän ei tunne mitään sairauden oireita vielä. Varhaisessa vaiheessa eturauhasen syöpä, kun kasvain on edelleen pieni, ja hoidettavissa, ei ole havaittavissa oireita vielä. Sinulla on kaikki syy lisää eturauhassyövän seulontaan, jos sinulla on ollut taudin perheesi.
 2. On olemassa kaksi hyvin tunnettuja menetelmiä eturauhassyövän seulontaan, joita suositellaan vähintään kerran vuodessa. Nämä ovat:
  • DRE tai digitaalinen peräsuolesta tentti. Tässä menetelmässä lääkäri asettaa hänen hansikkaat sormella peräsuolen tarkistaa onko jokin poikkeavuus kumartaen. Tyypillisesti laajentuminen koko tai muoto eturauhasen nähdään. Eturauhasen sijaitsee aivan edessä peräsuolen, joten tämä prosessi ei todellakaan ole vaikea tehdä.
  • PSA tai eturauhasen spesifisen antigeenin testi. Tämä menettely sisältää suorittamiseksi verikokeita laskea PSA-taso, joka on proteiini, eturauhasen tuottama. Vaikka korkea PSA taso tulokset eivät välttämättä merkitse läsnäolo eturauhassyövän solut, se voi ajoittain merkitä laajentumista, mutta hyvänlaatuinen yksi, tai ehkä virtsatietulehdus. Normaali PSA-pitoisuudet osoittavat ristiriita tiettyjen ikäisille. Miehet kuuluvat ikäryhmässä 40-49 pitäisi olla normaali PSA-taso on vähemmän kuin 2.5ug / L. Nämä 50-59 pitäisi olla normaali arvo on alle 3ug/ml, kun taas 60-69 täytyy olla normaali arvo on pienempi kuin 4ug / L.
 3. Jos mistä tahansa kaksi testiä, positiivinen tulos olisi tullut ulos, biopsia olisi seuraava tarpeen menettely vahvistaa, jos potilas todella on eturauhasen syöpä. Tämä tehdään käyttäen apuna ultraääni, kun taas lääkäri yrittää saada näyte kudosten eri puolilta eturauhasen. Kudosnäytteiden on sitten tarkastellaan mikroskoopilla tarkistaa, onko syöpäsoluja ovat läsnä. Tietokone skanneri voi antaa tietoja laajuudesta syöpäsoluja.
 4. Kun havaitsematta kasvain saavuttaa pitkälle, oireet alla voidaan havaita:
 • usein yöllisiä virtsaaminen
 • lantion tai alaselkäkivut
 • ajoittainen virtsaaminen
 • pahoinvointi ja oksentelu
 • kuumotusta tai esiintyminen kipua
 • helposti väsyy ja virtsaamista tai siemensyöksyn aikana
 • veren esiintyminen virtsassa tai siemennesteen
 • ruokahaluttomuus
 • pysty virtsaamaan

Miten tunnistaa eturauhassyövän oireita. Heti miehen täyttäessä 40.
Miten tunnistaa eturauhassyövän oireita. Heti miehen täyttäessä 40.

Varhainen havaitseminen eturauhassyövän sijaitsee tietoisuus henkilö itse. On tosiasia, että yksi kuudesta miehistä on diagnosoitu tämä sairaus, joten älä anna itsesi jäädä kiinni vartioimatta.